2020-11-04T08:19:39+01:00 4. новембра, 2020. 08:19 |

Вратити рукомету некадашњу славу

Управа Омладинског рукометног клуба „Млади радник“ Пожаревац одржала је конференцију за новинаре на којој је представила наредне активности и настојања Клуба да граду у коме је поникао врате некадашњу славу када је рукомет у питању. Конференцији је присуствовао и Златан Костић, председник Спортског савеза Града Пожаревца.

Звонко Савић, члан Управног  одбора подсетио је да су Клуб  2015. године основали локални љубитељи рукомета али да је његова активност мировала јер је финансиран само Мушки рукометни клуб.

-У августу смо почели са тренинзима млађих категорија на Стадиону малих спортова. Термине за тренинге сами плаћамо уз помоћ пријатеља рукомета. Почетком октобра велики број  пожаревачких рукометаша вратио се у „Млади радни“,  рекао је Савић додајући да ће повратници играти без новчане надокнаде, али са огромном вољом и жељом да помогну рукомету и Пожаревцу. „Хоћемо да рукомету овог града вратимо некадашњи сјај… Да нисмо кренули са обновом, вероватно би се ове године рукомет у Пожаревцу угасио, истакао је Савић.

Златан Костић, председник Спортског савеза Града најавио је помоћ  Омладинском рукометном клубу  „Млади радник“.

-Захвалан сам овим људима који су кренули у обнову рукомета, у повратак наше деце спорту. Имаће пуну подршку нашег Спортског савеза Града и свих оних који желе да рукомету врате стару славу, рекао је Костић.

Председник УО ОРК „Млади радник“ Горан Цветковић, напоменуо је да први тим чине играчи из Пожаревца. – Кренули смо од нуле и хвала свим донаторима. У играчком кадру  спојили смо младост и искуство, међу играчима  су и они које сам некада тренирао и које добро познајем, рекао је Цветковић.

У Управном одбору ОРК  „Млади радник“,  поред Цветковића и Савића су још и Дејан Титовић, Јовица Стојановић и Влада Петровић.

Омладински рукометни клуб „Млади радник“ такмичи се у Првој лиги Запад – Група А. Прву сениорску утакмицу одржали су у Пожаревцу где су угостити тим Слоге из Петровца на Млави.

                                                                                                                                    Р.Р.Н.