2021-06-11T11:16:17+02:00 11. јуна, 2021. 08:07 |

Вулканчић –поносни спонзор Fair Play лиге за децу (промо)

И ове године Вулканчић награђује учеснике Fair Play лиге за децу!

Љубитељи фудбала, спортског надметања, али изнад свега фер-плеја, с великим нестрпљењем очекивали су овај догађај – Fair Play лигу шампиона! Ревијални турнир за десетогодишњаке Fair Play EURO 2021. одржаће се у недељу, 13. јуна, на стадиону ФК Раковица, са почетком у 9.30. Ова традиционална свечаност биће инспирисана највећим европским фудбалским догађајем године, а окупиће мале заљубљенике у овај спорт, као и сву децу која воле да читају и уживају у дружењу са књигама. Додела награда најуспешнијим екипама у протеклој сезони Fair Play lige биће одржана у 18.30, у паузи између две такмичарске фазе ревијалног турнира.

На турниру ће учествовати 32 екипе које ће представљати по један тим предстојећег издања UEFA EURO, као и 8 тимова који су били најближи пласману на европску смотру фудбала. Утакмице ће се играти по правилима за Фудбал 7 (шест играча плус голман), а Вулканчић, поносни спонзор турнира, обезбедио је награде за најуспешније учеснике.

Циљ ове манифестације је да се најмлађи, будући спортисти и деца која воле да читају, друже и забављају, мотивишу да игру и спорт, али пре свега живот, воде по правилима фер-плеја. Усвајајући спортска правила, најмлађи ће научити шта је другарство и да је свако дете и сваки тим победник, без обзира на резултат. Вулканчић, као спонзор најмасовнијег дечјег фудбалског турнира, наградиће учеснике и на тај начин још једном показати да деца која се баве спортом, која уживају у књигама, иду кроз живот спремно, постављају циљеве и проналазе начин да их остваре.

Fair Play liga за децу узраста од 6 до 13 година окупила је 360 тимова из 90 клубова у седам такмичарских генерација, што значи да је више од 5.000 малишана трчало теренима ФК Раковица, ФК Чукарички и СЦ Гладијатор.