2021-01-13T13:43:38+01:00 13. јануара, 2021. 13:43 |

Жагубица: Чисте се путеви до свих насеља

 

Снег већ неколико дана пада на подручју Хомоља . Мада у отежаним условима, међумесни саобраћај се одвија без прекида. Путеве другог и трећег реда на подручју општине Жагубица одржава Јавно комунално предузеће „Белосавац“. О зимском ангажовању на рашчишћавању коловоза од снега, Марко Мишковић, руководилац грађевинско – техничке службе у ЈКП „Белосавац“ каже:

-Са повећеним падавинама наша зимска служба је кренула са чишћењем и уклањањем снега са коловоза. Најпре се чисте путеви првог приоритета, односно, путни правци од регионалног пута до свих насеља у општини. Одређене количине соли смо већ расподелили установама, вртићима и школама и свим месним канцеларијама у селима. На низбрдицама, узбрдицама и превојима где стање може да буде критично, лагеровали смо довољну количину ризле која служи као помоћ возачима на путу.

На локалним путевима за рашчишћавање је ангажовано 3 камиона. Уколико буде било потребе, рекао је Марко Мишковић, додаће се још механизације. Он такође саветује возаче да при поласку на пут кроз овај крај припреме потребну зимску опрему.