2020-07-17T21:31:12+02:00 17. јула, 2020. 21:31 |

Залет у златну средину

Женски фудбалски клуб  „Пожаревац“ вратио се у среду са припрема у Деспотовцу чије су чланице боравиле у хотелу „Ресава“ који има сопствени травнати фудбалски терен. Спортски директор Стојан Јовановић и тренер Братислав Живановић имају тренутно 25 фудбалерки на располагању са којима се ради свакодневно два тренинга. Очекује се и долазак две нове, квалитетне играчице као појачање. Пожаревљанке су почеле са радом 22. јуна на Вашаришту. Радило се по два тренинга дневно. То је била уводна фаза пре одласка на заједничке припреме.

-У Депотовцу је одиграно неколико пријатељских утакмица са Мајданпеком, Рековцем и Земуном. Искусним сениоркама прикључили смо и пар млађих играчица из сопствене фудбалске школе да се постепено кале и стичу неопходно искуство за суперлигашко такмичење. Верујем даће добар рад после ових заједничких припрема дати и добре резултате. Првенство нам почиње 8. августа, а наше амбииције су да се на време пробијемо у златну средину и обезебедимо опстанак у Суперлиги у којој је ЖФК „Пожаревац“ један од најстаријих чланова, истиче председник клуба Љубиша Станојловић.

На припремама у Деспотовцу биле су: Нина Матејић, Милена Обрадовић, Санела Јовановић (капитен), Јасмина Стојадиновић, Ана Ђаловић, Стефана Даничић, Ивана Нешић, Ана Трутић, Данијела Кухут, Даница Јенић, Катарина Станковић, Милена Ђулејић, Ања Шево, Анђела Јовкић, Кристина Арсенијевић, Катарина Драгутиновић, Марија Ивановић, Милица Стојићевић, Теодора Туфегџић, Ирена Ташковић, Дарија Животић, Милица Радивојевић, Тијана Баточанин, Јована Максимовић и Александра Стевић.

Текст и фото: Р. Сандић