2021-01-21T17:31:55+01:00 21. јануара, 2021. 14:12 |

Завршен конкурс„Миливоје Илић“: Прва награда отишла у Смедерево

Прву награду на Конкурсу за кратку новинску причу „Миливоје Илић“ коју сваке године поводам 20. јануара, Дана куће, расписује недељник „Реч народа“ добила је прича „Маџарка“ ауторке Љиљане Терентић из Смедерева.

Друга награда, по оцени Комисије припала је причи „30 минута у 300 метара“ Милета Лазаревића из Пожаревца.

Трећенаграђена прича ове године је „Спомени и мене“ Драгана Поп Драгана из Кикинде.

Комисија у саставу Драгана Деурић, Милена Перишић и Татјана Роквић је од пристиглих, издвојила још две приче које по својој форми и квалитету заслужују да буду похваљене и објављене у новинама „Реч народа“. То су приче „Живети као сав нормалан свет“ Лорис Мартиновић из Пожаревца и „Мали ноћни разговори у доба короне“ аутора Витомирa Ћурчина из Зрењанина.

На конкурс је стигла 41 прича, а комисија је предност дала онима које осим актуелности, носе литерарност и, поштујући новинарско име Миливоја Илића, хумористичност.

Аутори су били из читаве Србије: Пожаревца, Смедерева, Зрењанина, Кикинде, Инђије, Земуна, Шапца, Ваљева, Ниша, Јагодине, Смедеревске Паланке, Костолца…
Велики број аутора који се ове године јавио бројним новинским причама потврдио је реноме конкурса „Миливоје Мића Илић“ и показао да регионални недељник „Реч народа“ медијски превазилази географске границе Браничевског округа.

Ове године тематиком већине пристиглих прича конкурс је показао и да аутори сагледавају актуелан свакодневни живот. У центру пажње нашао се „мали вирус са великим последицама“ и променама које је донео и обележио наше понашање и међусобне односе.

Награђене приче можете прочитати у  недељнику „Реч народа“.