На 1. Такмичењу кувара професионалаца и младих кувара „Food vision by open Balkan – Open Balkan Chef Culinary Challenge 2023“ одржаном у Београду, млада Пожаревљанка Милица Петрушић освојила је прво место и златну медаљу. Милица је  студенткиња Катедре за гастрономоју Природно-математичког факултета у Новом Саду и у категорији „Најбољи млади кувар“ – припрема традиционалног јела на модеран начин,  припало јој је злато за Карађорђеву шницлу као главну компоненту јела осмишљеног далеке  1956. а презентованог 1967. године на једном београдском такмичењу кулинара иноватора.

Одлука за припрему овог оброка „пала“  јер је Милици то одувек омиљено јело.

-Пред одлазак на такмичење уследиле су интензивне препреме које су трајале око две недеље. Мој задатак је био да за 40 минута, направим главно јело на два тањира, једно је сервирано судијама друго публици. Само јело састојало се из 7 сегмената код којих је било потребно да се свако производи другачијом техником, другачијим начином механичке и топлотне обраде уз непрекидно посматрање судија и публике, рекла је Милица у разговору за недељник „Реч народа“ који у целини можете да прочитате у уторак 5. децембра у рубрици „Успешни међу нама“.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content