2020-03-13T08:53:54+01:00 13. марта, 2020. 08:53 |

ЖОК „ Млади радник“: Циљ-повратак у Другу лигу

Женски одбојкашки клуб „ Млади радник “ Пожаревац ове сезоне наступа у Браничевској регионалној лиги  заузимајући друго место на табели.

Крајем марта предстоји им одлучујућа утакмица за прелазак у виши ранг и квалификације за Другу лигу.


 Ове сезоне, у дванаест одиграних утамица, бележе само један пораз. Испред њих је првопласирана екипа „Смедерево Царина“  која им „бежи“ за само три бода, а треба имати у виду да пожаревачке одбојкашице имају утакмицу мање од Смедеревки. Пожаревљанке су поражене у првом колу у Смедереву од екипе Техничара, али постоји велика шанса да се „Млади радник“ пласира у виши ранг такмичења, ако играчице пожаревачке екипе до краја првенства остваре добре резултате.

Председник клуба Војин Миланковић истиче да је позив за председника, од стране руководства клуба, за њега био изазов .

 -На њихово инсистирање ја сам тај изазов прихватио. Због финансијске ситуације у самом клубу и због дугова које још увек враћамо, преломили смо да не „купујемо“ Другу лигу, већ да се такмичимо из најнижег ранга. Сада имамо младу, перспективну екипу, у којој су само деца из Пожаревца. Наша највећа победа је то што смо успели да обезбедимо да први тим има пет пута недељно тренинг, за разлику од претходних година када су два пута недељно тренирале. Мишљења сам да је то један од главих разлога што су резултати клуба знатно бољи. Пионирска екипа  има само један изгубљен сет, кадеткиње немају ниједан пораз, док први тим бележи само један пораз у Првом колу. Политика коју смо зацртали прошле године за сада даје сјајне резултате и надам се да ћемо наредне године ући у Другу лигу, додао је Миланковић захваливши се Граду Пожаревцу на подршци.

Драган Дракулић, шеф Стручног штаба, такође истиче да је приоритет  Клуба повратак у Другу лигу.

-Крајем марта предстоји најбитнија утакмица са екипом „Смедерево Царина“ на домаћем терену. Та утакмица ће решити првака и одлучити ко ће ићи на квалификације за Другу лигу. Осим прве екипе ове године акценат смо ставили на кадетску и пионирску екипу и нисмо погрешили јер су обе екипе првопласиране, рекао је Дракулић.

                                                                          И.Р.