2018-09-22T08:21:06+02:00 22. септембра, 2018. 08:21 |

15. септембар 1972. године: Пола милијарде динара за бољу струју

              Прошле суботе радници пожаревачког погона „Електромoраве“ славили су двоструки празник: отварање новог објекта и обележавање десетогодишњице рада 24 члана колектива.

            Свечаност је почела седницом Радничког савета, уз присуство већег броја гостију. О новој трафостаници говорио је директор предузећа Мома Вучинић.

            -Објекат који данас пуштамо у погон својим изгледом не даје слику неког индустријског погона, али ће омогућити бржи развој привреде и друштвеног стандарда. Изградња је трајала две године, а укупна улагања износе пет милиона динара. Пројекат је израдило предузеће „Косовопројект“ из Београда, а грађевинске радове извео је пожаревачки „Неимар“. Ипак, највише нас радује то што смо све електромонтажне радове извели сопственим снагама и у сопственој режији. Први пут смо радили објекат такве врсте и урадили смо га успешно. Овакав начин изградње објекта за нас значи велике уштеде и у крајњем случају, обезбеђење средстава за изгардњу нових сличних објеката, који су нам и те како потребни, рекао је, између осталог, Мома Вучинић.