2020-10-11T19:54:17+02:00 11. октобра, 2020. 19:50 |

Бруцош бриљирао у „Потери“

Нашег суграђанина који је несумљиво најзаслужнији што је такмичарски тим квиза “Потера“ прошлог понедељка поставио досадашњи рекорд у освојеној суми, упознајемо између два значајна догађаја у његовом животу: оргомног успеха у популарном телевијском квизу и дан уочи почетка прве године студија информационих технологија на Математичком факултету у Београду. Наиме, осамнастогодишњи Стефан Кукољ био је намлађи члан квиз – тима, показао је највише знања и у делу који је самостално одиграо освојио чак 500.000 динара од 900.000 колико је припало екипи коју су уз Стефана чинили  Слободан Обућина из Ивањице, Мира Малић из Панчева и Иван Манић из Ваљева.

Како је сада, два дана по окончању квиза? Шта кажу укућани, шта другари?

И даље нисам сигуран како да се осећам. Задовољан сам и срећан због успеха, али не размишљам превише о томе, јер је то већ прошлост. Што се тиче породице и пријатеља, сви редом су одушевљени и сви су ми честитали, а ја сам им свима захвалан и драго ми је што су и они задовољни, скроман је Стефан.

УЗ ТВ КВИЗОВЕ ОД МАЛИХ НОГУ

Рођен десетог дана јануара 2002. године, наш млади саговорник одрастао је у породици Зорана и Љиљане уз млађе сестре Сару и Ању и, како каже, до поласка у школу највише времена проводио је у кругу породице.

По поласку у Основну школу „Вук Караџић“ почео сам да се интересујем за активности попут спорта а нешто касније почео да проводим време ван куће играјући се са друговима. Волео сам видео игрице, друштвене игре, али нисам презао ни од фудбала или кошарке, што сам наставио и током похађања Пожаревачке гимназије, прича нам саговорник о свом детињству, кога питамо да ли из тог времена потиче интересовање за квиз надметања?

Одувек сам волео да стичем нова знања. Кроз основну школу није ми било тешко да памтим појмове, године, личности и учим чињенице које су ми биле занимљиве. Тада сам почео сам да пратим телевизијске емисије попут “Слагалице” а касније и “Потере” и тако стицао нова сазнања. Иначе, никада до сада нисам учествовао ни у једном квизу, па ни у оним школским,  мада сам имао жељу. Ово ми је први пут и драго ми је што сам на адекватан начин искористио прилику која ми се пружила, прича млади Пожаревљанин и додаје:

– Ван квизова које волим да радим и на интернету, занимају ме поједини страни језици и технологија, конкретно информатика и рачунарство. Велики сам навијач Партизана , љубитељ кошарке, а путем телевизијских програма редовно пратим и остале спортове.  

                    Стефан у квизу „Потера“ (screenshot „РТС 1“)

 ИНТЕРНЕТ – НАЈВЕЋИ ИЗВОР ЗНАЊА

Показујући изузетно знање, спретност и надасве – храброст, што је видела публика широм Србије,  логично питање је шта  би од овога ставио на прво место и како си стицао овако богато знање из различитих друштвених сфера?

Сва три фактора су била пресудна и не могу издвојити ни један. Иначе, мој највећи извор знања је без сумње интернет. Осим саме количине доступних информација, он пружа небројне занимљиве начине за учење и памћење, попут јутјуб клипова и упутстава или и разних сајтова са квизовима. Важно је ова средства користити на правилан начин паралелно са другим изворима, попут школских уџбеника, енциклопедија,  других књига...  Праћење квизова на телевизији такође је добар начин да се увежба знање.

Имајући у виду да постоје и други ТВ квизови, како си одлучо да се пријавиш за „Потеру“:  твоја воља или те је неко убедио…?

-За Потеру сам се пријавим самостално, јер мислм да је био најповољнији квиз за мене. Желео сам да се опробам и сматрао да ће ми једнократно учешће највише одговарати за.

Како је било на снимању и када ти је било најтеже?

Први утисак по доласку у студио је одлична организација. Све процедуре су натенане обајшњене и све је било јасно. Током самог снимања имао сам трему али сам дао све од себе да о томе не размишљам и да се сконцетришем на питања. Најтеже је било током друге игре и борбе са Милицом, али и у финалној потери када смо били у неизвесности да ли ће нас она на крају стићи.

Да ли је било прославе по емитовању квиза и како је прошла?

У кругу породице и са неколицином добрих другова. Новац од награде још увек није стигао, па због тога нисам превише размишљао како да га потрошим. Сматрам да ће ми добро доћи у будућности, а једина идеја коју имам за сада је неко путовање.

– Да ли имаш у плану још неки квиз или ћеш се усредсредити на студије, бар до јула наредне године?

Нисам превише размишљао о томе, мада бих волео да поново учествујем негде. Највероватније би то била “Слагалица”, али видећемо када ће ми обавезе дозволити да се пријавим, одговара Стефан Кукољ закључујући:

Поручио бих свима који сматрају да имају знања и које занимају квизови и општа култура да се опробају и да се пријаве за неку емисију, без обзира на године. То је заиста једно лепо искуство које се памти цео живот.

Влада Винкић