2020-10-11T19:39:35+02:00 11. октобра, 2020. 19:39 |

Кекс за Кинезе (Објављено 19.јуна 1999)

Са пута по Кини недавно се вратила југословенска привредна делегација у којој је био и генерални директор ПИ „Бамби“ Петар Тутавац. „Бамби“ се у Кини представио својим производима на сајму у Харбину, главном граду провинцује Холди Јанг. Успостављени су контакти са руководством овог града као и са привредницима читавогподручја.

Цела делегација примљена је на високом нивоу, а представници Прехрамбена индустрија „Бамби“ искористили су ову прилику и за разговоре са руководством корпорације „Шин“ која је заинтересована за комплетну производњу дечјег кекса по Бамби технологији.

Градоначелник Харбина обећао је обезбеђење локације за изградњу будуће заједничке фабрике кекса. Разговори о реализацији овe идеје биће настављени.

Штанд Бамбија у Харбину обишли су представници многих земаља који су се похвално изразили о квалитету Бамбијевих производа. Представници привреде Северне Кореје и Вијетнама су такође изразили интерес за сарадњу са пожаревачким кондиторима.

Новинари су инфоирмисани да је недавно у Бамбију боравила привредна делегација Републике Молдавије која се интересовала за трансфер Бамби технологије по узору на програм који већ годину и по дана, у руском граду Тјумену, даје изванредне резултате.