2021-01-15T16:38:04+01:00 15. јануара, 2021. 16:00 |

„Меридиан“ увек уз свој народ где год био

„МЕРИДИАН“ ПОМОГАО ПОПЛАВЉЕН ДОМАЋИНСТВИМА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Осим добро познатих вишедеценијских искушења, а недавно и пандемије, наши суграђани на Косову и Метохији већ данима се боре и са опасним поплавама. Најтежа је ситуација у централном подручју Покрајине, као и у Косовском поморављу, где су у многим домаћинствима услед изливања речних и бујичних токова оштећени објекти за становање, угрожено снабдевање пијаћом водом и електричном енергијом.
Као и увек када је наш народ у невољи, Meridian се убрзо нашао на лицу места – у угроженим насељима општина Грачаница, Велика Хоча и Ораховац.
Како би се што пре превазишле најкритичније последице изливања речних токова и живот колико је могуће вратио у нормалу, компанија Меридиан донирала је специјалне црпне пупмпе за испумпавање воде, која је допрла до дворишта и стамбених објеката.
– Сада је приоритет што пре извући влагу из кућа, почети са исушивањем и нормализовати снабдевање електричном енергијом и пијаћом водом, па да се крене на што брже и ефикасније санирање штете. Од срца се захваљујем kompaniji Meridian на донирам пумпама које су сада најпотребније овој али и осталим погођеним општинама. Више и од материјалне помоћи, највише радује знак да смо и у овој борби заједно као народ – речи су председника општине Грачаница Срђан Поповић.
Ово је наставак вишемесечне кампање помоћи нашим суграђанима у јужној покрајини коју организује компанија Меридиан у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Републике Србије.