2020-12-15T14:11:39+01:00 15. децембра, 2020. 16:00 |

Од Сурдулице до Бањалуке-хуманост ове компаније премрежила је цео Балкан

Као и читав свет, наш регион већ месецима заокупља питање пандемије и могућности здравствених система да епидемију контролишу како би се живот вратио у нормалу.
Meridianbet, технолошка компанија и лидер у приређивању игара на срећу већ две деценије са великим успехом послује у земљама региона. Сада са дивљењем прати и помаже надљудске напоре лекара и медицинских сестара да се, суочени са радом у три смене и пријемом заражених мимо свих смештајних капацитета, изборе са до сада највећом пошасти XXI века.
И то не само у Србији, већ и у читавом региону – превасходно Црној Гори и Босни и Херцеговини.
Када је реч о нашој земљи, запослени у Меридиану у претходних неколико дана посетили су Инфективну клинику Београд, као и домове здравља у Сопоту, Убу и Смедеревској Паланци. Том приликом уручене су веома вредне донације у виду медицинских лежајева и дефицитарне опреме. Ова компанија је недавно, у знак солидарности, упутила вредну донацију и Влади Црне Горе како би се што пре изборила са пандемије.

Meridian је донирао медицинску апаратуру и дефицитарну опрему здравственим установама у Подгорици, Будви, Никшићу, Беранама, Херцег Новом, Бару, Рожајама…

Волонтери запослени у овој компанији већ месецима су на терену и широм Босне и Херцеговине, како у Републици Српској тако и у Федерацији БиХ. Бања Лука, Сарајево, Требиње, Добој, Приједор, Тузла… само су нека од здравствених центара којима је Меридиан до сада донирао медицинску опрему и материјална средства. Исто је учињено и народним кухињама, домовима за старе, организацијама Црвеног крста/крижа, а нису заборављени ни аматерски спортски клубови.

Више од 20 година траје Meridianova прича хуманости и солидарности.
Од како је велика здравствена криза почела, ова компанија се вишемилионским донацијама нашла у невољи становницима више од 100 градова и општина на целом Балкану.