2020-09-05T09:36:18+02:00 5. септембра, 2020. 09:36 |

Ој Дунаве, успомено стара! (Објављено 10. августа 1999)

Овогодишња туристичко-културна и спортска манифестација „Голубачки котлић“ протекла је у изванредној организацији већ опробаних домаћина. Више стотина гостију који су боравили у Голупцу на 38. „Котлићу“ памтиће га по доброј забави, културним и спортским активностима и пријатном одмору у прелепом амбијенту.

Голубац и насеља поред Дунава живе за ову приредбу трудећи се да својим пријатељима и гостима пруже право задовољство, добар одмор и забаву. Манифестацију су отворили такмичари у улову рибе на пловак. У јакој конкуренцији пионира прво место освојио је Саша Пауновић из Винца. Други је Иван Брсановић, а трећи Марко Николић, обојица из Голупца. Међу риболовцима у сениорској конкуренцији прво и дрго место поделили су браћа Душко и Драгољуб из Мајданпека, док је трећи Миодраг Ђорђевић. Свима су припале новчане награде, дар организатора. Уручио их је председник Организационог одбора Војислав Ивић.

Од десетак аласа који су се такмичили у припремању рибље чорбе, победио је Драгослав Арсић из насеља Винци, други је Петар Пауновић из Снеготина, а трећи Славиша Петруц из Голупца. За најукусније чорбе добили су новчане награде које им је обезбедио генерални спонзор манифестације, Национални парк „Ђердап“, а уручио их директор Радован Каурин. Учеснике и посетиоце Котлића у вечерњим сатима забављали су оркестар Живослава Марковића и естрадне звезде које је предводио ветеран Зоран Јовановић.

                                                                                                          Љ.Н.