2021-02-19T14:12:22+01:00 19. фебруара, 2021. 14:12 |

Пожаревац : 100 милиона динара за спорт

Град је определио  додатних 7 милиона динара за финансирање свих спортских клубова. Уз већ обезбеђена 93 милиона за спорт је ове године издвојено сто милиона динара.  Градоначелник Пожараревца Саша Павловић каже да су средства  значајна.

– Град Пожаревац ће и убудуће помагати клубовима,  кроз финансирање редовних годишњих програма, као и побољшање и санацију спортске инфраструктуре.  Годинама уназад обнављају се спортски терени и  дечија игралишта. Санирали смо спортске објекте, а ако се укаже прилика изградићемо и нове, рекао је Павловић, истакавши да је у фази израда пројекта затвореног базена.

Пожаревац је познат  по многобројним спортским манифестацијама међу којима су  Љубичевске коњичке игре, Трка кроз град, Бициклистичка трка „Кроз Србију“ којој ће Пожаревац ове године бити домаћин старта.

Павловић је нагласио да је жеља Града да повећа  број спортских манифестација, али и посвећеност школском спорту.

Члан Градског већа задужен за спорт Милан Јовић истакао је да је за финансирање редовних годишњих програма којима се остварује општи интерес у области спорта на подручју Града Пожаревца у 2021. години пријавило  69 спортских организација. Одбијен је предлог овогодишњег програма Мушког рукометног клуба „Пожаревац“ јер им је рачун у блокади од 2019. године,  а уложен је и један приговор Фудбалског клуба „Железничар“ који је одбијен као неоснован.

– Одбојкашком клубу „Млади радник“ одобрено је 17 милиона динара,  Спортском савезу  Града Пожаревца  13 милиона 378  хиљада динара, а Фудбалском клубу „Млади радник 1926“ 13 милиона.  Трудили смо се да ослушкујемо потребе клубова. Овом  расподелом омогућили  смо несметано функционисање и рад свих спортских клубова и организација, рекао је Јовић.

Председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић, истакао је да је и у тешкој ситуацији, борби са корона вирусом и економијом, Град Пожаревац изнашао средства да помогне спорт.