2

Дечије одељење Oпште болнице у Пожаревцу добија нови под

Чињенице да хуманост не тражи захвалност, већ спада у људско достојанство, дуги низ година свесни су челни људи пожаревачког предузећа „Маркет паркет“. Наиме, значајан сегмент пословања ове успешне фирме, уз праћење савремених светских трендова у оквиру основне делатности, усмерен је на друштвену одговорност, са посебним освртом на хумани аспект. Самим тим, „Маркет паркет“ дуги низ година усмерава део средстава на име помоћи онима којима је она и неопходна. Фокус донирања углавном је био окренут ка установанама чији су корисници најмлађи, попут школа и предшколских установа.

Но, помоћ из овог предузећа често одлази и на адресу верских објеката, јавних предузећа као и угроженим подручјима, као што је то био случај пре две године, у време великих поплава у Србији. Како је хумана традиција „Маркетпаркет“-а настављена и ове године, посетили смо ово предузеће и од директора Дејана Динића сазнали о акцији која је у току:

1             – Овај пут заједно са Дечијим одељењем Опште болнице у Пожаревцу решили смо да нашим најмлађим суграђанима учинимо боравак на одељењу пријатнијим. Наиме, имајући у виду дотрајалост пода, „Маркетпаркет“ је донео одлуку да инвестира комплетну замену 500 квадратних метара пода, подним облогама из свог асортимана. Реч је о технолошки најсавременијој подлози од винила немачке производње, веома отпорној на разне спољашње утицаје и намењене управо оваквим установама.

           Динић истиче захвалност руководству Опште болнице у Пожаревцу на поверењу које је указано Предузећу „Маркет паркет“ и дозволио да се уради један, свакако, одговоран и значајан посао – првенствено у корист најмлађих који се, стицајем околности, налазе на хоспитализацији у овој здравственој институцији.

Радови на замени пода Дечијег одељења су већ почели. Тим стручњака и инсталатера „Маркет паркета” у координацији са руководством болнице настоји да уз минималне измене рада одељења брзо и ефикасно изведе радове, тако да се окончање комплетне акције очекује за десетак дана.

Забележио Влада Винкић

Фото: Архива „Маркет паркет“-a

Share.

1 коментар

Skip to content