2020-09-02T13:38:34+02:00 2. септембра, 2020. 11:19 |

Пројекат подршке младим талентима: Пожаревљанка Анђела Будић „Ново име“

Успешно је завршен и пети круг пројекта подршке младим талентима „Ново име“, а победница Анђела Будић из Пожаревца цртањем је освојила срца гласача.

Занемарујући цртачки таленат годинама, Анђела Будић се одважила да поново узме кист у руке за време изолације. Необичан цртеж лика „Џокера“ из популарног филма довео је до титуле петог „Новог имена“ у Србији.
Награду у износу до 2.500 евра искористиће да унапреди своје технике цртања куповином квалитетне опреме.
Анђела се на конкурс пријавила последњег дана и како је рекла, мислила је да нема шансу да победи.

-Подршка је долазила са свих страна и већ четвртог дана прешла сам у вођство и стигла до тога да постанем „Ново име“. Цртање је моја велика љубав и свакако ћу наставити да се бавим уметношћу, каже Анђела и додаје да јој је жеља да се опроба и у дигиталним илустрацијама и дизајну.

Анђела има две љубави – математику и цртање, а осим тога студира Војну академију у Београду. Њен животни мото је „Људи знају твоју вредност, само се надају да је ти не знаш“. Ова победа говори да су њене вредности ипак препознате, зато свима поручује да буду свесни својих и да се пријаве на „Ново име“.

Пројекат „Ново име“ у потпуности подржава компанија „NOVO INVESTMENT“, чланица групације „Novomatic“ у Србији, а од почетка године петоро младих људи однело је победу за своје знање и вештине.

Анђела се на трону придружила досадашњим победницима “Новом имену глуме“ Стефану Николићу и Ивици Мишићу, „Новом имену певања“ Филипу Лазаревићу и Новом имену фотографисања Марији Трајковић.

Пројекат и даље траје, а сви талентовани млади људи узраста од 16 до 30 година могу да се пријаве већ сада за следећи такмичарски циклус и победом освоје средства која ће им помоћи да унапреде своје вештине.

На онлајн платформи novoime.rs отворене су пријаве за шести циклус, а до 15. септембра сви који желе да се окушају, имају прилику да то и учине.